HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Fokhagymás királyrák

2010.09.21. 08:18 Pötyi Szakács

Kell hozzá:1 dl olivaolaj,4 fokhagymagerezd,2 csili,vagy több ha nagyon erősen szeretném,1kg főtt óriás garnéla,jó adag vágott petrezselyem,1dl konyak,só,bors citromgerezdek a díszítéshez. 

Egy vastag aljú lábosban felforrósítom az olajat,beleszórom a csilit majd a fokhagymát is és rövid ideig sütöm .Most jön a garnélarák ezzel is pár percig sütömmajd egy kicsit kihűtöm.Egyenként lecsavarom a rákok fejét újra felforralom és leöntöm a konyakkal.Meggyujtom és ha kiégett a szesz belőle megszórom a vágott petrezselyemmel.Citrommal díszítem és friss kenyérrel tálalom.Fröccsöt kínálok mellé,fehér borból.

Szólj hozzá!

Címkék: vendégvárás

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr722311753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása