2db jó húsos hátsó csülök,bors,só,majoránna,köménymag és egy csipet pirospaprika.A kenegetéshez egy üveg sör.A káposztához:1kg savanyú káposzta,1 nagy vöröshagyma,borókabogyó,babérlevél 10dkg füstölt szalonna.
A csülköket alaposan bedörzsölöm a fűszerekkel,sóval mad tepsibe teszem és egy kevés sört aláöntve puhára párolom.Avége felé sörbe mártogatott szalonnával kenegetem és ropogósra sütöm.A megmaradt szalonnát apróra vagdosom,megfuttatom rajta a felszeletelt hagymát mad lepirítom a kimosott savanyúkáposztát.Fűszerezem és zsírjára sütöm.Köretnek még sültkrumplit kínálok, melyhez először hélyában megfőzöm ,megpucolom,cikkekre vágom,fűszerezem majd bő,forró zsiradékban kisütöm.
Gyönyörű korsó söröket adok mellé!