hozzávalók:1 fél jérce(kicsontozva,darabolva),3 közepes fej vöröshagyma(szeletelve),fél kiló borjúlapocka(esetleg birka)5dkg vaj,10 dkg csicseriborsó(beáztatva)30dkg durva búzadara,15 dkg spárgatök(kockára vágva)4 érett paradicsom,3dkg mazsola(beáztatva)só,bors,csipetnyi csili,szerecsendió,szegfűbors,szegfűszeg,sáfrány.
A húst kockákra vágom,sózom borsozom és a hagymával,a fűszerekkel a fele vajjal,a borsóval felteszem főni.A darát kevés sós vizzel tésztává dagasztom,majd kis golyókat formázok belőle.Ezeket közepes hőfokon-kb 120 C-fok-nyitott ajtónál,megszárítom.Egy konyharuhára szedem,a sarkait összefogom és gy szűrőbe téve,gőz fölött megpuhítom.Egy tepsire téve szétnyomkodom hide vízzel megspriccelem.Ezalatt a húsok biztosan megpuhultak,lehúzom a tűzről hozzáteszem a mazsolát,a sáfrányt a tököt és 10 percig főzöm.Felmelegítem a darát és egy tál közepére halmozom,meglocsolom a hús szaftjával,a maradék vajat rámorzsolom,majd a hússal körberakom.
Most már lehet kész kuszkuszt kapni,amit csak le kell forrázni,így elmaradhat a darával járó pepecselés .