Zöldség alap: 1 nagy vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 1 szárzeller, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, majoránna, babér, fél-fél narancs és citrom lereszelt héja, egy nagy csokor vágott petrezselyem, só és bors.
A hús:eredetileg keresztbe fűrészelt csülökhúsból -bárány, borjú vagy sertésből de jó marhahúsból is de akkor pár velős csonttal gazdagítom. Tehát veszek 1,5kg zaftos marhahúst, 2db velőscsontot, fél kg érett paradicsom, olivaolaj, 2dl édes fehérbor, kakukkfű, babér, 1 húsleves kocka.
Először a zöldség alapot készítem el: az összes alapanyagot a vajon megfuttatom, izesítem, félreteszem. A húst szeletekre vágom, borsos lisztben megforgatom és a forró olivában elősütöm. Ráteszem a zöldségalapra majd a visszamaradó zsírba keverem a bort, feloldom a kockát és belekeverem a meghámozott, felkockázott paradicsomot. Ráöntöm a húsokra, légmentesen lezárom és kislángon másfél óráig főzöm. A legvégén belekerül a lereszelt citrom és narancshéj is a legvégén pedig az összevágott petrezselyemzöld. Valamilyen tésztaköret illik hozzá.