HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Olasz hús

2008.07.31. 07:31 Pötyi Szakács

Zöldség alap: 1 nagy vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 1 szárzeller, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, majoránna, babér, fél-fél narancs és citrom lereszelt héja, egy nagy csokor vágott petrezselyem, só és bors.

A hús:eredetileg keresztbe fűrészelt csülökhúsból -bárány, borjú vagy sertésből de jó marhahúsból is de akkor pár velős csonttal gazdagítom. Tehát veszek 1,5kg zaftos marhahúst, 2db velőscsontot, fél kg érett paradicsom, olivaolaj, 2dl édes fehérbor, kakukkfű, babér, 1 húsleves kocka.

Először a zöldség alapot készítem el: az összes alapanyagot a vajon megfuttatom, izesítem, félreteszem. A húst szeletekre vágom, borsos lisztben megforgatom és a forró olivában elősütöm. Ráteszem a zöldségalapra majd a visszamaradó zsírba keverem a bort, feloldom a kockát és belekeverem a meghámozott, felkockázott paradicsomot. Ráöntöm a húsokra, légmentesen lezárom és kislángon másfél óráig főzöm. A legvégén belekerül a lereszelt citrom és narancshéj is a legvégén pedig az összevágott petrezselyemzöld. Valamilyen tésztaköret illik hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr6593836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása