Hozzávalók: 8 szelet füstölt sonka, fél kg pecsenye kacsamáj -esetleg csirke-, fél kg héjában főtt krumpli, 20dkg vaj, kevés olaj, 30dkg reszelt sajt (a parmezán a legjobb), fokhagyma, só, bors, friss petrezselyemzöld felaprítva.
Egy pástétom formát kikenek olajjal és kibélelem fóliával majd a sonkaszeletekkel. Meghámozom a krumplit és vékony szeletekre vagdosom. Egy kisebb lábosban megolvasztom a vajat és megfuttatom benne a fokhagymát majd belekeverem a petrezselyemzöldet, félreteszem. A májakat forró olajban barnára sütöm majd a krumplival és a fokhagymás vajjal rétegesen a formába töltöm. Visszahajtom a kilógó sonkákat, majd a fóliát is és valamilyen nehezékkel lesúlyozom. Egy éjszakán át a hűtőben tartom. Friss salátával tálalom (meg egy kis sörrel).