Szerzek egy nagyobb füstölt csülköt,20 dkgtarka babot-ezt előző este beáztatom-fél kiló vegyes leveszöldség,1 nagyobb hagyma,3 gerezd fokhagyma,kevés tejföl,so ,babérlevél,ecet,kb 10 dkg liszt a rántáshoz és a csipetkéhez.
A csülköt egy megfelelő lábosban felteszem főni,egy ora múlva hozzáteszem a babot is,majd ha már majdnem puha a felkarikázott zöldségeket.Közben olajat melegítek magbarnitok rajta egy evőkanál lisztet,lehúzom a tűzről és belenyomom a fokhagymát meg jó csomó petrezselyemzöldet.Ha kihűlt kevés levessel felhigítom és összekeverem majd készre főzöm a többivel Én erős savanyú paprika lével szoktam ízesíteni és dísznek egy kanál tejfölt teszek a tetejére.Külön fözöm ki a csipetét éskülön is tálalom(így ha marad jobbaneláll a hűtőben)