HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Pulykarakottas

2010.03.27. 08:40 Pötyi Szakács

70dkgpulykamell kicsontozva,10dkg vékony húsos szalonna,3 tojás, 10dkg liszt,15-15dkg reszelt  trapista ill.füstölt sajt,8 szelet csirkemell felvágott,füszerek-só,bors,provanszi keverék-2dl tejföl.

A húst egyforma szeletekre vágom és bedörzsölöm a fűszerekkel.A szalonna szeletekkel beborítok egy tűzálló tálat úgy,hogy azok túllógjanak az edényen.Most a  szeleteket lisztbe,a felvert tojásba majd a kétféle sajtba forgatom,egy sort a tálba teszek ,erre kerül a felvágott majd ismét egy sor hús.Addig folytatom mig az alapanyagokból futja.A tetejére a sóval elkevert tejföl kerül aztán alufóliával letakarom,így sütöm 40 percig.A végén még fólia nélkül 10 percet.R övid pihentetés után kiborítom a tálból friss saltával tálalom.Nagyon laktató és hidegen is fogyasztható.

Szólj hozzá!

Címkék: egytálak

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr701872172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása