Szügségem lesz hozzá 4 szelet vastagabb marhahúsra(pl.rostéjos,fehérpecsenye vagy felsál)zsemlemorzsa,őrölt szinesbors,rozmaring,2 tojás,egy pici tej és olaj az érleléshez ill.a sütéshez.
A húsokat megszabadítom az esetleges hártyáktól,zsiradéktól,megborsozom és megszórom a vágott rozmaringgal,leöntöm olajjal majd két napig pácolom.Időnként megforgatom.felhasználás előtt jól lecsöpögtetem és deszkára téve beleklopfolom a morzsát.Jó sokat ,míg kívül teljesen zsemle borítást kap.Most a tejet elkeverem a tojással és nagyon sok borssal,ebben megmártom a húsokat majd kevés forró olaban rásütöm a kérget.Egy kukta aljárarácsot hlyezek(még jobb ha zöldség ágyat készítek)erre teszem a húsokat,leöntöm 1dl húslevessel-kockából is jó-lezárom a kuktát és a forrástól számított 1 óráig lassú tűzön főzöm.Ekkorra a hús vajpuha lesz,köretnek puliszkát vagy pirított tarhonyát kínálok.