Régen, Szentendrén volt egy kedves kis étterem, a Görög kancsó. A hónap elején még megengedhettem magamnak itt egy vacsorát, mely legtöbbször ebből a különlegességből állt.
Szükséges alapanyagok a következők:1kg sertéscomb, 10dkg füstölt szalonna, 2 nagy hagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 3 babérlevél, 5 szegfűszeg egy kávéskanál durva színes bors, 5dkg vaj, 15dkg ecetes gyöngyhagyma és egy evőkanál kapribogyó.
A húsból tenyérnyi szeleteket vágok, gyengéden kiklopfolom majd a szalonnával megtűzdelem. A vajjal kikenek egy tűzálló tálat (a maradékot megolvasztom), rászórom a felszeletelt hagymát, babért, petrezselymet és a húst erre a szegfűszeget és még egy kis hagymát. Leöntöm a forró vajjal és lefedve a sütőbe teszem. Időnként az elsült szaftját húslevessel vagy borral pótolom. A lecsöpögtetett gyöngyhagymát a szószba keverem és kicsit összerottyantom. Kész! Köretnek akármi megteszi, de kenyérrel tunkolva isteni. Jó étvágyat!