HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Stifádo (görög)

2009.02.04. 08:18 Pötyi Szakács

Régen, Szentendrén volt egy kedves kis étterem, a Görög kancsó. A hónap elején még megengedhettem magamnak itt egy vacsorát, mely legtöbbször ebből a különlegességből állt.

Szükséges alapanyagok a következők:1kg sertéscomb, 10dkg füstölt szalonna, 2 nagy hagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 3 babérlevél, 5 szegfűszeg egy kávéskanál durva színes bors, 5dkg vaj, 15dkg ecetes gyöngyhagyma és egy evőkanál kapribogyó.

A húsból tenyérnyi szeleteket vágok, gyengéden kiklopfolom majd a szalonnával megtűzdelem. A vajjal kikenek egy tűzálló tálat (a maradékot megolvasztom), rászórom a felszeletelt hagymát, babért, petrezselymet és a húst erre a szegfűszeget és még egy kis hagymát. Leöntöm a forró vajjal és lefedve a sütőbe teszem. Időnként az elsült szaftját húslevessel vagy borral pótolom. A lecsöpögtetett gyöngyhagymát a szószba keverem és kicsit összerottyantom. Kész! Köretnek akármi megteszi, de kenyérrel tunkolva isteni. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: nemzetközi húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr99921732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása