Veszek-esetleg fogok -hozzá 4 pisztrángot,1-1 kiskanál bors,só,12dkg zsemlemorzsa,4 nagy hagyma.só és olaj a sütéshez.
A halakat előkészítem,a boltit is le kell pikkelyezni,kívül belül besózom és állni hagyom 1 órát.Összekeverem a borsot a zsemlemorzsával majd meghempergetem benne a halakat és nem túl forró olajon ropogósra sütöm.Tálra szedem és a visszamaradó olajban aranysárgára sütöm a karikára vágott hagymát.Szalvétára szedve lecsöpögtetem és a pisztáng melett tálalom.Remek kisérője a tejszines kapormártás,ehhez 5dkg vajon megfuttatok 1 evőkanál lisztet felöntöm 1 dl tejszinnel,sózom borsozom mártás sürűségűre forralom.Friss vágott kaporral ízesítem.Mellé szároz fehérbort iszogatok.