Olyan húsokat kell választani és előkészíteni amik rövid idő alatt megsülnek a zöldségeket pedig előre megfőzöm-roppanósra.
Húspogácsa: fele rész marha fele disznóhúsból készül (esetleg jól lefaggyúzott birkából)
Össze kell dolgozni: vágott hagymával, sóval, durvára tört színes borssal, sok aprított petrezselyemzölddel, mentalevéllel fokhagymával, tojással egy kevés zsemlyemorzsával-ha csak másnap sütöm meg, akkor egy csipet szódabikarbónát teszek bele. Esetleg egy mokkáskanál reszelt citromhéjat. Féltenyérnyi korongokat készítek belőlük a vaslapon szalonna szeleteket sütök, hogy a felülete jó zsíros és forró legyen majd a húsokat pirosra sütöm.
Bekerített szüzek: a 3cm vastagra szeletelt sertés szüzet grillfűszerrel ízesítem, leolajozom és betekerem egy méretes baconbe, fogpiszkálóval megtűzöm és oldalanként 4-4 percig sütöm. Worcester mártással meglocsolom.
Mézes diós csirkemellek. A lapjában félbevágott melleket pár órára a következő pácban érlelem: durvára vágott diót olajat, konyakot csípős paprikát borsot és mézet összekeverek egy leheletnyi tengeri sóval majd a vaslap kevéssé forró szélén puhára sütöm.
Közben az előzőleg pár percig blanszírozott répát megsütöm és a krumplikra is ropogós kérget sütök. Hideg tzatzikivel tálalom.
A rántott újhagymához, egy tojást elkeverek 4 evőkanál lisztel sóval és annyi sörrel, hogy sűrü palacsintatésztát kapjak. Egy mély serpenyőben olajat forrósítok a hagymákat a tésztába mártom majd ropogósra sütöm.
Azt hiszem már csak a megfelelő hideg itóka hiányzik - nem tejre gondoltam!