HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Kagyló és rák

2008.05.20. 07:53 Pötyi Szakács

Sült rákfarok:12db tisztitott scampi,ugyanannyi hajszálvékony füstölt sonka,24 nagy bazsalikom levél,cayenne bors és egy kevés olivaolaj.

A sonkaszeleteket egymás mellé fektetjük, két bazsalikom levelet ráfektetünk, kicsit megborsozzuk,feltekerjük, és forró sütőben ropogósra sütjük. Hollandi mártással kínáljuk.

Ráksaláta:30dkg apró rákfarok (koktélrák) 2db csili,egy nagyobb újhagyma, fehérbors, konyak, egy érett avokádó pici só és olivaolaj.

A fagyott rákokat hagyom felolvadni. Ha még szürke, leforrázom forró, sós vízzel. Ha már rózsaszín meglocsolom egy pici citromlével. A hozzávalókat felaprítom az olajon megpirítom, majd a rákkal együtt pár percet főzöm. Vegyes tavaszi salátáva és friss pékárúval azon melegében tálalom.

Csőben sült kagyló (a csőben sütés a sütőbent jelenti)

30dkg vegyes leveszöldség, 15dkg bármilyen gomba, de legjobb az erdei pl. a róka, egy nagy csokor petrezselyem zöldje, kakukkfű, só, bors, szerecsendió.

1kg tisztított fekete kagyló, fél kg újkrumpli, 1dltejszín, 5dkg vaj, 2 tojás sárgája és 15dkg reszelt ementáli sajt.

A zöldségeket megtisztítom, kis kockákra vágom, majd vaj és olaj keverékén roppanósra pirítom, rászórom a fűszereket. A leforrázott kagylókat közédugdosom (amelyik nem nyílt ki,azt eldobom). Közben a burgonyát megfőzöm majd nagyon vékony szeletekre vagdosom. A vajat a tojással habosra keverem, kis szerecsendióval és sóval ízesítem és összekeverem a krumplival. Kivajazok egy tűzálló tálat elterítem a zöldséges kagylót, ráöntöm a tejszines masszát, a tetejét megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon pirosra sütöm. Fejedelmi fogás! 

Szólj hozzá!

Címkék: halak

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr88477991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása