Sült rákfarok:12db tisztitott scampi,ugyanannyi hajszálvékony füstölt sonka,24 nagy bazsalikom levél,cayenne bors és egy kevés olivaolaj.
A sonkaszeleteket egymás mellé fektetjük, két bazsalikom levelet ráfektetünk, kicsit megborsozzuk,feltekerjük, és forró sütőben ropogósra sütjük. Hollandi mártással kínáljuk.
Ráksaláta:30dkg apró rákfarok (koktélrák) 2db csili,egy nagyobb újhagyma, fehérbors, konyak, egy érett avokádó pici só és olivaolaj.
A fagyott rákokat hagyom felolvadni. Ha még szürke, leforrázom forró, sós vízzel. Ha már rózsaszín meglocsolom egy pici citromlével. A hozzávalókat felaprítom az olajon megpirítom, majd a rákkal együtt pár percet főzöm. Vegyes tavaszi salátáva és friss pékárúval azon melegében tálalom.
Csőben sült kagyló (a csőben sütés a sütőbent jelenti)
30dkg vegyes leveszöldség, 15dkg bármilyen gomba, de legjobb az erdei pl. a róka, egy nagy csokor petrezselyem zöldje, kakukkfű, só, bors, szerecsendió.
1kg tisztított fekete kagyló, fél kg újkrumpli, 1dltejszín, 5dkg vaj, 2 tojás sárgája és 15dkg reszelt ementáli sajt.
A zöldségeket megtisztítom, kis kockákra vágom, majd vaj és olaj keverékén roppanósra pirítom, rászórom a fűszereket. A leforrázott kagylókat közédugdosom (amelyik nem nyílt ki,azt eldobom). Közben a burgonyát megfőzöm majd nagyon vékony szeletekre vagdosom. A vajat a tojással habosra keverem, kis szerecsendióval és sóval ízesítem és összekeverem a krumplival. Kivajazok egy tűzálló tálat elterítem a zöldséges kagylót, ráöntöm a tejszines masszát, a tetejét megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon pirosra sütöm. Fejedelmi fogás!