HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Hétvezér tokány

2008.06.10. 07:16 Pötyi Szakács

50dkg marhalábszár,30 dkg sertés lapocka,30 dkg borjúhús,30 dkg pulyka vagy csirkemell,10 dkg szárnyas máj,10 dkg húsos füstölt szalonna,5dkg zsír.Két nagy fej hagyma,fokhagyma,10-10 dkg paradicsom és paprika,egy pohár tejföl és két kanál liszt

A felforrósított zsíron kiolvasztom a szalonnát majd kiszedem, félreteszem. Megfonnyasztom a hagymát lehúzom a tűzről és megszórom 5 dkg pirospaprikával. Felöntöm 1dl édes fehérborral és ráteszem a marhahúst. Addig pirítom míg az összes levét elfővi. Most jöhet a disznóhús újabb adag borocska és megint zsírjára pirítom. Nagyon kell figyelni,hogy le ne égjen. Következhet a borjú majd utána a baromfi de itt már mellé kerül a zöldség is és az ízesítő anyagok (ezt ki-ki maga választja ki) Én majorannát,tárkonyt szines borsot pici erőset szoktam. A lisztet elkeverem a tejföllel a zúzott fokhagymával és miután a máj is rottyant egyet besűrítem vele az ételt. Vajas galuskával tálalom és ugyanolyan bort kínálok mellé amivel főztem. A nokedli tetejére szórom a szalonna kockákat.

Szólj hozzá!

Címkék: húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr67512400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása