50dkg marhalábszár,30 dkg sertés lapocka,30 dkg borjúhús,30 dkg pulyka vagy csirkemell,10 dkg szárnyas máj,10 dkg húsos füstölt szalonna,5dkg zsír.Két nagy fej hagyma,fokhagyma,10-10 dkg paradicsom és paprika,egy pohár tejföl és két kanál liszt
A felforrósított zsíron kiolvasztom a szalonnát majd kiszedem, félreteszem. Megfonnyasztom a hagymát lehúzom a tűzről és megszórom 5 dkg pirospaprikával. Felöntöm 1dl édes fehérborral és ráteszem a marhahúst. Addig pirítom míg az összes levét elfővi. Most jöhet a disznóhús újabb adag borocska és megint zsírjára pirítom. Nagyon kell figyelni,hogy le ne égjen. Következhet a borjú majd utána a baromfi de itt már mellé kerül a zöldség is és az ízesítő anyagok (ezt ki-ki maga választja ki) Én majorannát,tárkonyt szines borsot pici erőset szoktam. A lisztet elkeverem a tejföllel a zúzott fokhagymával és miután a máj is rottyant egyet besűrítem vele az ételt. Vajas galuskával tálalom és ugyanolyan bort kínálok mellé amivel főztem. A nokedli tetejére szórom a szalonna kockákat.