HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Friss füvekkel pácolt csirke falatkák

2008.05.14. 08:16 Pötyi Szakács

1kg csirkemell filé, 30dkg csirkemáj, vegyes fűszercsokor(rozmaring, zsálya, kakukkfű, tárkony - bármilyen zöldfűszer megteszi, csak nem szabad túlzásba vinni.)

A salátához: mindenféle idényjellegű salátaalapanyag, gomba is lehet, egy fürt feketeszölő, narancs, zöldcitrom.

A melleket kisebb lapocskákra vagdosom, rászórom az összes füszert egy összenyomott fokhagymát annyi olajat, hogy ellepje és pár órára a hütőszekrénybe teszem. A májat szintén felszeletelem és só nélkül fokhagymás tejbe áztatom.

A saláta összetevőit megtisztítom, megmosom és ha leszáradtak feldarabolom, majd a citrom levét rálocsolom kis olivaolajjalmegtetézem hidegen tartom.

Egy nagy serpenyőben olajat hevítek és ha már forró rádobom a melleket sózom, borsozom zsírjára sütöm. Most ráöntöm a májat is a tejjel együtt és még pár percig nagy tűzön sütöm. Egy tányéron elrendezem a salátát melléöntöm a ragut és már tálalhatom is.

Szólj hozzá!

Címkék: ábrándok

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr95467549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása