1kg csirkemell filé, 30dkg csirkemáj, vegyes fűszercsokor(rozmaring, zsálya, kakukkfű, tárkony - bármilyen zöldfűszer megteszi, csak nem szabad túlzásba vinni.)
A salátához: mindenféle idényjellegű salátaalapanyag, gomba is lehet, egy fürt feketeszölő, narancs, zöldcitrom.
A melleket kisebb lapocskákra vagdosom, rászórom az összes füszert egy összenyomott fokhagymát annyi olajat, hogy ellepje és pár órára a hütőszekrénybe teszem. A májat szintén felszeletelem és só nélkül fokhagymás tejbe áztatom.
A saláta összetevőit megtisztítom, megmosom és ha leszáradtak feldarabolom, majd a citrom levét rálocsolom kis olivaolajjalmegtetézem hidegen tartom.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítek és ha már forró rádobom a melleket sózom, borsozom zsírjára sütöm. Most ráöntöm a májat is a tejjel együtt és még pár percig nagy tűzön sütöm. Egy tányéron elrendezem a salátát melléöntöm a ragut és már tálalhatom is.