A világ legegyszerűbb egytálétele. Nincs semmilyen alapanyagbeli megkötés, azt kell tudni, hogy hány személyre akarok főzni, a többi a fantáziám dolga.
Tehát vegyünk 4 férfiembert, éheset. Személyenként 25dkg marhahús (de lehet birkából,vadból, sőt tyúkból is,de mindenképpen öreg állatból az igazi) 10dkg vegyes lédús gyümölcsöt fejenként, és 10dkg nem túl érett brindzát - juhtúrót gomolyát liptóit - ki,hogy hívja. És egy palack jóféle vörösbort pl.burgundi.
A gyümölcsöket megtisztítom, összedarabolom és egy órán át a borban pácolodni hagyom, majd veszek egy cserépedényt (römertopf) áztatás után az aljára terítek egy sor gyümölcsöt, erre egy réteg túró kerül majd a hús, újra a gyümölcsök borral együtt a tetejére megint a liptói, letakarom és be a sütőbe kb 180c- addig sütöm míg puha nem lesz. Húsa válogatja 2-3óra is lehet. Most óvatosan kiveszem a húst,a szaftot turmixolom, visszateszem a lényeget, leöntöm egy dl konyakkal és meggyújtom. Lehetőleg lángolva teszem az asztalra. Roppant látványos. Bármilyen körítés megteszi, még a friss fehérkenyér is kiválló.