HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Juhtúrós cseréphús

2008.04.15. 07:53 Pötyi Szakács

A világ legegyszerűbb egytálétele. Nincs semmilyen alapanyagbeli megkötés, azt kell tudni, hogy hány személyre akarok főzni, a többi a fantáziám dolga. 

Tehát vegyünk 4 férfiembert, éheset. Személyenként 25dkg marhahús (de lehet birkából,vadból, sőt tyúkból is,de mindenképpen öreg állatból az igazi) 10dkg vegyes lédús gyümölcsöt fejenként, és 10dkg nem túl érett brindzát - juhtúrót gomolyát liptóit - ki,hogy hívja. És egy palack jóféle vörösbort pl.burgundi.

A gyümölcsöket megtisztítom, összedarabolom és egy órán át a borban pácolodni hagyom, majd veszek egy cserépedényt (römertopf) áztatás után az aljára terítek egy sor gyümölcsöt, erre egy réteg túró kerül majd a hús, újra a gyümölcsök borral együtt a tetejére megint a liptói, letakarom és be a sütőbe kb 180c- addig sütöm míg puha nem lesz. Húsa válogatja 2-3óra is lehet. Most óvatosan kiveszem a húst,a szaftot turmixolom, visszateszem a lényeget, leöntöm egy dl konyakkal és meggyújtom. Lehetőleg lángolva teszem az asztalra. Roppant látványos. Bármilyen körítés megteszi, még a friss fehérkenyér is kiválló.

Szólj hozzá!

Címkék: egytálak

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/426104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása