HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Húsos és zöldséges batyuk

2008.02.24. 21:41 Pötyi Szakács

Hozzávalók:

Veszek egy jó kilónyi pulykacombot, 1kg vegyes leveszöldséget, egy kis fej brokkólit, három krumplit, 25dk túrót, tejszint és rengeteg zöldfűszert(bazsalikom, petrezsejem, újhagyma, rozmaring) Két csomag rétes lapot se felejtsük el!

A combot felteszem húslevesnek, bezöldségezem, fűszerezem de csak a fele zödséggel.A másik felét vékony csíkokra metélem, és vajban roppanósra párolom. Sózom, borsozom és a rozmaring kivételével elkeverem az összes zöldfélével.A krumplit megfőzöm majd apróra vagdalom. A húst közben kihűtöm, feldarabolom, pörköltet készitek belőle. A tejszínnel besűrítem és a rozmaringgal ízesítem.

Most kiterítem a réteslapokat, szabályos négyzetekre vágom bőségesen magolajozom a lapokat. A húsost a krumplival kezdem, majd ráhalmozom a húst és a tetején összekötözve kis csomagokat készítek. Gyorsan tepsibe teszem és 180 fokon addig sütöm míg pirosak nem lesznek. A zöldségest a túróval kezdem, de ennek a tetejére zölség halmokat kanalazok, gyorsan kis csomag és mehet a sütőbe. Együtt vagy külön is tálalhatom.

Remekül megy hozzá a fokhagymás tejföl!

Szólj hozzá!

Címkék: vendégvárás

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr45353032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása