Hozzávalók:30dkg liszt,egy kis kanál ecet,3 evőkanál olaj,20 dkg spenót,20dkg darálthus,1 zsemle,2 tojás 1 nagy fej hagyma,1liter húsleves(kockából is jó)so,bors,szerecsendió vaj és egy csokor apróra vágott snidling.
A lisztet az ecettel,sóval,olajjal és egy tojással összedolgozom majd fél óráig pihentetem. Ezalatt megcsinálom a tölteléket: a beáztatott majd kinyomkodott zsemléhez adom a darált húst a snidlinget az összevágott spenótot 1 tojást megfűszerezem és pici gombócokat gyúrok belőlük. A tésztát vékonyra nyujtom, fánkszaggatóval kiszúrom és a közepükre teszek egy gombóckát. Félbehajtom, széleit jól lenyomkodom és azonnal kifőzöm a forró húslevesben. Meleg vajra szedem, a tetejét meghintem sült hagymakarikákkal.