HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Túrólepény zöldségraguval

2008.03.16. 07:47 Pötyi Szakács

Hozzávalók:

Fél kiló áttört tehéntúró(rikotta),1 tojás,30 dkg kukoricaliszt,4 szelet kétszersült,egy csokor medvehagyma-helyettesíthető újhagymával-kevés tejföl,só,bors,friss bazsalikom levél és 12 szelet hajszálvékony sonkaszelet.

A raguhoz:25dkg cukkíni,25 dkg tök,3 nagy paradicsom,2 szál újhagyma,só tarka bors , kb 1 dl olivaolaj.

Először a ragut készítem el:nagyon egyszerű. A hozzávalókat vékonyan felszeletelem. Az olajon megfuttatom a hagymát, roppanósra sütöm a tököket, rádobom a paradicsomokat, ízesítem,egy kis oregámóval megszórom és kész.

A lepényekhez a kétszersültet apróra törön,a medvehagymát feldarabolom és olajon megpirítom.Elkeverem az összes alkotórésszel,majd fél órát pihentetem.Kis korongokat lapítok belőlük és kevés olajon pirosra sütöm.A sonkát egy pillanatra megmártom a forró olajban majd az egészet együtt tálalom.

Könnyű rozé bor illik hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: vendégvárás

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr53382839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása