Hozzávalók:
Fél kiló áttört tehéntúró(rikotta),1 tojás,30 dkg kukoricaliszt,4 szelet kétszersült,egy csokor medvehagyma-helyettesíthető újhagymával-kevés tejföl,só,bors,friss bazsalikom levél és 12 szelet hajszálvékony sonkaszelet.
A raguhoz:25dkg cukkíni,25 dkg tök,3 nagy paradicsom,2 szál újhagyma,só tarka bors , kb 1 dl olivaolaj.
Először a ragut készítem el:nagyon egyszerű. A hozzávalókat vékonyan felszeletelem. Az olajon megfuttatom a hagymát, roppanósra sütöm a tököket, rádobom a paradicsomokat, ízesítem,egy kis oregámóval megszórom és kész.
A lepényekhez a kétszersültet apróra törön,a medvehagymát feldarabolom és olajon megpirítom.Elkeverem az összes alkotórésszel,majd fél órát pihentetem.Kis korongokat lapítok belőlük és kevés olajon pirosra sütöm.A sonkát egy pillanatra megmártom a forró olajban majd az egészet együtt tálalom.
Könnyű rozé bor illik hozzá.