HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Solti májpörkölt

2008.06.27. 07:21 Pötyi Szakács

10 dkg húsos füstölt szalonna, két kanál zsír (mangalica) 1 kg sertés comb, fél kg porcogós hús, fél kg sertés máj, 3 fej vöröshagyma, 2 kanál darált pritaminpaprika, őrölt paprika, 1 paradicsom, só, bors majoránna.

Az ecetes hagymához fél kg vegyes hagyma-lila, gyöngy salott stb. A felkarikázott de nem szétrázott hagymát gyöngyöző vizben kis babérral megfőzöm. Leszűröm majd meglocsolom bor és ecet keverékével durva borssal megszórom és behűtöm.

A  szalonnát kiolvasztom a pörcöt kiveszem és a hagymát üvegesre pirítom, ráteszem a húsokat ízesítem és puhára párolom. A vége előtt 10 perccel belekerül a kockázott máj és paradicsom is. Én csípős pritamint teszek bele a végén. El ne felejtsem a minőségi vörösbort mellékelni.

Szólj hozzá!

Címkék: húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr7541541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása