10 dkg húsos füstölt szalonna, két kanál zsír (mangalica) 1 kg sertés comb, fél kg porcogós hús, fél kg sertés máj, 3 fej vöröshagyma, 2 kanál darált pritaminpaprika, őrölt paprika, 1 paradicsom, só, bors majoránna.
Az ecetes hagymához fél kg vegyes hagyma-lila, gyöngy salott stb. A felkarikázott de nem szétrázott hagymát gyöngyöző vizben kis babérral megfőzöm. Leszűröm majd meglocsolom bor és ecet keverékével durva borssal megszórom és behűtöm.
A szalonnát kiolvasztom a pörcöt kiveszem és a hagymát üvegesre pirítom, ráteszem a húsokat ízesítem és puhára párolom. A vége előtt 10 perccel belekerül a kockázott máj és paradicsom is. Én csípős pritamint teszek bele a végén. El ne felejtsem a minőségi vörösbort mellékelni.