HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Vert marha

2010.03.26. 07:55 Pötyi Szakács

Szügségem lesz hozzá 4 szelet vastagabb marhahúsra(pl.rostéjos,fehérpecsenye vagy felsál)zsemlemorzsa,őrölt szinesbors,rozmaring,2 tojás,egy pici tej és olaj az érleléshez ill.a sütéshez.

A húsokat megszabadítom az esetleges hártyáktól,zsiradéktól,megborsozom és megszórom a vágott rozmaringgal,leöntöm olajjal majd két napig pácolom.Időnként megforgatom.felhasználás előtt jól lecsöpögtetem és deszkára téve beleklopfolom a morzsát.Jó sokat ,míg kívül teljesen zsemle borítást kap.Most a tejet elkeverem a tojással és nagyon sok borssal,ebben megmártom a húsokat majd kevés forró olaban rásütöm a kérget.Egy kukta aljárarácsot hlyezek(még jobb ha zöldség ágyat készítek)erre teszem a húsokat,leöntöm 1dl húslevessel-kockából is jó-lezárom a kuktát és a forrástól számított 1 óráig lassú tűzön főzöm.Ekkorra a hús vajpuha lesz,köretnek puliszkát vagy pirított tarhonyát kínálok.

Szólj hozzá!

Címkék: húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr651869582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása