HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Céklaköret

2008.09.08. 07:05 Pötyi Szakács

Hozzávalók: 4 közepes cékla, 2dl tejszín, 2 evőkanál ecetes torma, dió, só, porcukor. A díszítéshez kapor és pirított koriandermag.

A céklákat folyó vízzel alaposan megmosom, megtörölgetem és bedörzsölöm sóval majd egyenként alufóliába csomagolom. Kb. 200c fokon jó egy órán át sütöm, ezalatt elkészítem a mártást. A tejszínt kőkemény habbá verem kis cukorral, sóval ízesítem és összekeverem a tormával. A koriandert óvatosan kipattogtatom. A céklákat bemetszem de nem vágom át teljesen, szétnyitom és a közepére halmozom a tejszínt a tetejét pedig megszórom vágott kaporral és a magokkal. Kiváló köret sültek mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: vegák köretek

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr82653236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása