HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

A kuszkusz

2010.06.21. 08:04 Pötyi Szakács

hozzávalók:1 fél jérce(kicsontozva,darabolva),3 közepes fej vöröshagyma(szeletelve),fél kiló borjúlapocka(esetleg birka)5dkg vaj,10 dkg csicseriborsó(beáztatva)30dkg durva búzadara,15 dkg spárgatök(kockára vágva)4 érett paradicsom,3dkg mazsola(beáztatva)só,bors,csipetnyi csili,szerecsendió,szegfűbors,szegfűszeg,sáfrány.

A húst kockákra vágom,sózom borsozom és a hagymával,a fűszerekkel a fele vajjal,a borsóval felteszem főni.A darát kevés sós vizzel tésztává dagasztom,majd kis golyókat formázok belőle.Ezeket közepes hőfokon-kb 120 C-fok-nyitott ajtónál,megszárítom.Egy konyharuhára szedem,a sarkait összefogom és gy szűrőbe téve,gőz fölött megpuhítom.Egy tepsire téve szétnyomkodom hide vízzel megspriccelem.Ezalatt a húsok biztosan megpuhultak,lehúzom a tűzről hozzáteszem a mazsolát,a sáfrányt a tököt és 10 percig főzöm.Felmelegítem a darát és egy tál közepére halmozom,meglocsolom a hús szaftjával,a maradék vajat rámorzsolom,majd a hússal körberakom.

Most már lehet kész kuszkuszt kapni,amit csak le kell forrázni,így elmaradhat a darával járó pepecselés .

 

Szólj hozzá!

Címkék: nemzetközi

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr692097193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása