HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Babos álom

2009.02.02. 20:58 Pötyi Szakács

Kell hozzá 1/2 kg nagy szemű bab, 1kg savanyú káposzta, 1 hátsó csülök, 20dkg vörös hagyma, 20dkg csípős füstölt kolbász, 1-1 mokkáskanál só, bors, piros paprika,10dkg kolozsvári füstölt szalonna és egy pici zsír.

A babot előző este beáztatom. A csülköt szőrtelenítem majd besózom. A szalonnát a zsíron ropogósra sütöm, kiszedem, félreteszem. A káposztát ha kell kiáztatom és egy kissé összekaszabolom. Most a zsíron megdinsztelem a laskára szelt hagymát, megszórom a fűszerekkel felöntöm vízzel és az aljára szórom a babot, sózom majd a közepére teszem a húsomat ráterítem a káposztát mellé dobok egy kis cseresznye paprikát is és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Letakarom, lehetőleg légmentesen és a sütőben kb 90 percig sütöm. Ha kell utánízesítem és tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel tálalom. Rászórom a félretett pörcöt! Fröccsöt, száraz fehérborból kínálok mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: ábrándok húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr67918983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása