Kell hozzá 1/2 kg nagy szemű bab, 1kg savanyú káposzta, 1 hátsó csülök, 20dkg vörös hagyma, 20dkg csípős füstölt kolbász, 1-1 mokkáskanál só, bors, piros paprika,10dkg kolozsvári füstölt szalonna és egy pici zsír.
A babot előző este beáztatom. A csülköt szőrtelenítem majd besózom. A szalonnát a zsíron ropogósra sütöm, kiszedem, félreteszem. A káposztát ha kell kiáztatom és egy kissé összekaszabolom. Most a zsíron megdinsztelem a laskára szelt hagymát, megszórom a fűszerekkel felöntöm vízzel és az aljára szórom a babot, sózom majd a közepére teszem a húsomat ráterítem a káposztát mellé dobok egy kis cseresznye paprikát is és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Letakarom, lehetőleg légmentesen és a sütőben kb 90 percig sütöm. Ha kell utánízesítem és tejföllel meglocsolva, friss kenyérrel tálalom. Rászórom a félretett pörcöt! Fröccsöt, száraz fehérborból kínálok mellé.