HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

Rakott májas

2009.01.19. 09:31 Pötyi Szakács

Hozzávalók: 8 szelet füstölt sonka, fél kg pecsenye kacsamáj -esetleg csirke-, fél kg héjában főtt krumpli, 20dkg vaj, kevés olaj, 30dkg reszelt sajt (a parmezán a legjobb), fokhagyma, só, bors, friss petrezselyemzöld felaprítva.

Egy pástétom formát kikenek olajjal és kibélelem fóliával majd a sonkaszeletekkel. Meghámozom a krumplit és vékony szeletekre vagdosom. Egy kisebb lábosban megolvasztom a vajat és megfuttatom benne a fokhagymát majd belekeverem a petrezselyemzöldet, félreteszem. A májakat forró olajban barnára sütöm majd a krumplival és a fokhagymás vajjal rétegesen a formába töltöm. Visszahajtom a kilógó sonkákat, majd a fóliát is és valamilyen nehezékkel lesúlyozom. Egy éjszakán át a hűtőben tartom. Friss salátával tálalom (meg egy kis sörrel).

Szólj hozzá!

Címkék: ábrándok húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr66886752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása