HTML

Degesz

Fűszerek, illatok, receptek, ábrándok ... És minden más ami a degeszhez kell!

Rovatok

Friss topikok

  • micsudi: No ez az én fogam alá való falat :) (2009.02.05. 23:59) Csülkös bableves
  • Dankovits Gábor: Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: G... (2008.03.27. 18:38) A lángos

IndaFotó képek

A lángos

2008.03.04. 07:55 Pötyi Szakács

Fél kiló liszt,két nagy krumpli,3 dkg élesztő,3 dl tej,egy tojás sárgája só és egy pici olvasztott vaj.

Az élesztőt kevés tejjel felfuttatom A burgonyát még melegen áttöröm és összekeverem a liszttel a vajjal a tojással.Annyi tejjel dolgozom össze ,hogy közepesen kemény tésztát kapjak.Meglisztezve letakarva langyos helyen 1 órát kelesztem.Kilisztezett deszkán tenyérnyi darabokra szaggatom,majd bő forró olajban ropogósra sütöm.Fokhagymával,tejföllel reszelt sajttal kínálom. Ha a lángosokat kizsírozott tepsire szaggatom és közepes hőfokon a sütőben megsütöm egy könnyebb változatot kapok,(ez egyébként a hagyományos módozat)

Nem maradhat el a habos sör sem utána!

1 komment

Címkék: tészták

A bejegyzés trackback címe:

https://degesz.blog.hu/api/trackback/id/tr76364579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dankovits Gábor 2008.03.27. 18:38:30

Művész Úr! Köszönjük szépen a finom receptet, természetesen a habos sör se marad el. Köszönetel: Gabcsi
süti beállítások módosítása